Taannoisen Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä olleen ruokajutun innoittamana riehaannuin valmistamaan kalalle lisukkeeksi kukkakaalicouscousia. Tekemälläni sörsselillä ei kylläkään ollut tuon haaleana esikuvana toimineen reseptin kanssa muuta yhteistä nimittäjää kuin kukkakaali. Reseptiä googlatessa huomasin, että kukkakaalicouscous taitaakin olla ihan trendiruoka tällä hetkellä. Enpä ihmettele, kyseessä on ihan kelpo lisukevaihtoehto, joka sopii niin karppaajalle kuin keliaakikolle. Tai kelle hyvänsä vaihtelua halajavalle.
Meidän keittiössä kukkakaali on vielä toistaiseksi ollut harvinaisempi vieras kuin serkkunsa parsakaali, mutta kenties kukkaaliakin nähdään jatkossa useammin. Tämänkertainen kokeilu ei minusta ollut mikään tajunnanräjäyttävä makunautinto, mutta “täydestä meni”, kuten on tapana sanoa. Kanssa-aterioitsija piti sapuskaa hyvinkin onnistuneena. Itse en juurikaan välitä persiljasta, jota olin käyttänyt aika hövelisti, joten ehkä vain siitä syystä “couscous” hiukan tökki. Se onkin sitten suuri kysymysmerkki miksi toistuvasti maustan ruokia persiljalla, vaikka en sen mausta nauti.
Kukkakaalicouscous
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 pussi pakastepinaattia
1 paprika
1 kukkakaali
yrttejä
suolaa
pippuria
öljyä, voita
Rouhi kaali murusiksi. Kuullota sipulia hetki pannulla, lisää valkosipuli, paprika, paista hetki, lisää pinaatti ja paista vedet pois. Näitä kannattaa maustaa jo tässä vaiheessa. Lisää kukkakaalimuru ja paistele pannulla. Lisää lopuksi yrtit, suolaa ja pippuria maun mukaan sekä voita niin paljon kuin ruokavaliosi sallii.
Kuhafileet pyörähtivät gluteenittomissa korppujauhoissa ennen paistamista. Ruuan kanssa oli tarjolla yrttistä (kuivattu basilika) valkosipuliöljyä, joka tällä kertaa ehti maustua kauemmin kuin viimeksi. Lopputulos oli oikein maukas!