Tarkoituksenamme oli valmistaa höyrykypsennettyä kalaa, mutta siihen soveltuvien välineiden puutteessa tyydyimme käärimään maustetun kalan leivinpaperiin ja folioon. En ollut aiemmin valmistanut kalaa tällä tavalla, mutta tulos oli sen verran mehevä ja herkullinen, ettei tämä taatusti jäänyt viimeiseksi kerraksi. En lisännyt ruokaan yhtään rasvaa, joten poikkeuksellisesti ateriaa voidaan pitää peräti kevyenä. Erittäin onnistunut annos, joka palautti ilon keittiöön epäonnisen alkupalan jälkeen (siitä kenties lisää joskus myöhemmin… tai sitten ei).
Resepti:
- 1 noin kilon painoinen suomustettu ja suolistettu kuha
- puolikkaan limen mehu
- reilusti tuoretta korianteria
- 1 sipuli tai pätkä purjosipulia
- chiliä
- pala inkivääriä
- 2 – 4 kynttä valkosipulia
- suolaa maun mukaan
Aseta suomustettu kuha leivinpaperin päälle, tee kalaan parin sentin välein poikittaisviiltoja ja suolaa se kauttaaltaan. Hienonna korianteri, chili, inkivääri sekä valkosipuli ja levitä ne tasaisesti kalan vatsaan ja ulkopintaan. Lisää vatsaan hienonnettu sipuli ja purista limestä mehua kalan päälle. Tämän jälkeen kääri kuha huolellisesti leivinpaperiin vähintään kahteen kerrokseen. Tiivistä paketti vielä alumiinifoliolla. Kypsennä uunissa 150 ºC:een lämpötilassa noin tunti.
Paketin kannattanee antaa maustua jääkaapissa jokunen tovi ennen kypsentämistä, mutta meillä ei maltettu. Älyttömän hyvää silti!