Pienen porukan mökkireissun jäljiltä jääkaapissa valkoviinin jämät, kermaa, parmesanin kanta, kilotolkulla perunoita ja sipulia, ylen määrin voita ja kruununa kuhafilettä. Mitäköhän näistä keksisi?
No, kaadoin pari desiä viiniä ja pari ruokalusikallista viinietikkaa kattilanpohjalle ja lisäsin sipulisilppua ja valkosipulinkynnen mukaan ja hauduttelin enimmät nesteet pois. Tämän jälkeen lisäilin kermapurkin, nyrkillisen voita sekä pippuria ja suolaa sekaan ja jatkoin hauduttelua. Laitoin kuhafileet uunivuokaan ja kaadoin kastikeseoksen kalan päälle ja tursauttelin vielä limemehua päälle. Pistin vuoan 175 asteiseen uuniin kolmeksi vartiksi; puolessa välissä ripottelin vielä parmesanraastetta päälle.
Emme ole kovin tottuneita viininkäyttäjiä ruoanlaitossa. Ensimmäiset haukkapalat herättivätkin meissä molemmissa suurta hämmästystä, mutta hiljalleen ruoka alkoi maistua yhä paremmalle. Vaikka kastike oli syntisen rasvaista, viinin tuoma kirpeys ja hapokkuus kevensivät sen sopivan raikkaaksi. Kalasta ei jäänyt lainkaan liian tuhti olo, vaikka energiapitoinen ruoka olikin.
Kuha valkoviinikastikkeessa oli ehdottomasti parhaimpia kalaruokakokeilujani pitkään aikaan. Myös toinen bloginpitäjä piti ruokaa aivan maukkaana, joskaan ei sentään täyden kympin suorituksena niin kuin minä.