• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Me
Pannulla paistellut  /  22.3.2017

Parhaat pannuahvenet

Kirjoitti: Lauri

Tätä herkkuruokaa en ollutkaan päässyt pitkään aikaan maistamaan. Ahventa syödään meillä yleensä ainoastaan kesäisin ja muutaman kerran talven aikana. Kesäahvenet päätyvät useimmiten fileiksi, mutta talvella ei ole aina varaa mistä valita. Onneksi pienistäkin ahvenista saa kokoansa suurempaa herkkua kun ne nylkee ja paistaa voissa. Nylkemällä kaikenkokoisista ahvenista saa helposti syömäkelpoisia.

Nylkeminen aloitetaan katkaisemalla kalan selkäranka niskasta. Tämän jälkeen leikataan kalasaksilla selästä kapea siivu nahkaa pois niin, että selkäevät lähtevät mukana. Nyt voidaan irroittaa nahka ahvenesta molemmin puolin niskasta päin lähtien. Tämä onnistuu helpoiten työntämällä sormet nahan ja lihan väliin ja työntämällä nitä kohti pyrstöä. Kun nahka on suurimmaksi osaksi irti, otetaan toisella kädellä pyrstöstä kiinni ja toisella pyrstöpuolen nahasta ja vedetään, joilloin nahka irtoaa suolineen ja päineen lihasta. Nyljetty ahven kannattaa huuhdella, jonka jälkeen se on pannuvalmis.

 

Paistettu ahven:

  • nyljettyjä ahvenia
  • suolaa
  • ruisjauhoja
  • paljon voita

Suolaa nyljetyt ahvenet. Pyörittele ne ruisjauhoissa ja paista runsaassa voissa kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin, kunnes kalat ovat rapeita ja kauniin ruskeita. Paras lisuke on voihin ja täysmaitoon tehty perunamuusi. Parempaa talviherkkua saa hakea.

 

Lisää kalajuttuja...

  • Ahventa – ja tattia kanssaAhventa – ja tattia kanssa
  • Sadonkorjuun kalaSadonkorjuun kala
  • Kohti omavaraistaloutta: ahventa kantarellikastikkeen keraKohti omavaraistaloutta: ahventa kantarellikastikkeen kera
  • Ahvenfileet á la RennaiseAhvenfileet á la Rennaise
  • Kesän maku: savukalaKesän maku: savukala
  • Kreikkalainen uunikalaKreikkalainen uunikala

Tagit

  • ahven

Artikkelien selaus

Muikkulasagne
Lahnaburgerit

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Luetuimmat tällä viikolla

  • Voissa paistetut pannusiiat
  • Perinteinen mademuhennos
  • Voissa paistetut silakat
  • Sekakalapihvit
  • Homburgin hauki

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeet (1)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (100)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (20)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Perinteinen mademuhennos Perinteinen mademuhennos
  • Voissa paistetut silakat Voissa paistetut silakat
  • Sekakalapihvit Sekakalapihvit

Viimeisimmät kommentit

  • Maarit: Voissa paistetut silakat
  • Nanne: Voissa paistetut silakat
  • Maarit: Ahventa – ja tattia kanssa
  • Nanne: Ahventa – ja tattia kanssa
  • Nanne: Savustetut haukiruusukkeet

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Me

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2018. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.