• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Me
Kalaruokaa ja reseptejä, Pannulla paistellut  /  7.9.2018

Ahventa – ja tattia kanssa

Kirjoitti: Maarit

Keräsimme viime sunnuntaina lyhyessä ajassa reilut 10 kg herkkutatteja. En ole koskaan ollut suuri tattien ystävä, mutta tällaisena syksynä on kyllä pakko koittaa opetella syömään noita metsän aarteita – niitä kun kasvaa pilvin pimein tuossa ihan meidän tontin rajalla. Mikäs sen mukavampaa kuin rauhoittava tieto siitä, että päivällisaineet saa nälän yllättäessä kerättyä sadan metrin säteellä keittiöstä. (Vesistö meiltä kyllä edelleen puuttuu, joten tähän blogiin kelpaavien ruokien kalat täytyy käydä hankkimassa vähän kauempaa.)

Kantarellien kanssa ahventa on syöty meillä aiemminkin, mutta tatteja ja kalaa en ollut vielä kokeillut samalle lautaselle laittaa. Se tuntui kuitenkin kokeilemisen arvoiselta idealta, kun molempia sattui olemaan tarjolla. Kermakastike perunan ja ahvenen kanssa vaikutti hyvältä, mutta ilmeiseltä. Siksi päätin tällä kertaa unohtaa perunan ja tehdä sen sijaan tateista ja kesäkurpitsasta paistoksen, joka toimisi sellaisenaan kalan kaverina. Tämä onnistuikin aika mukavasti, tykkäsimme mausta ja aterian olomuodosta, vaikka onnistuinkin suolaamaan ahvenet vähän turhan reippaalla kädellä. Minä edelleenkin vasta opettelen kalan paistoa, koska yleensä isäntä hoitaa paistelut ja minä keskityn syömiseen.

Kesäkurpitsat tulivat omasta maasta. Ne olivat hyvin pienikokoisia ja maukkaita. Tämä paistos ja ahven toimisivat varmasti tosi hyvin leivän päällä. Metsästäjän kalaleipä. Tai kalastajan metsästäjänleipä. Hmm.

Herkkutatti-kesäkurpitsapaistos
– 2 pientä kesäkurpitsaa
– 3-4 herkkutattia
– 2 sipulia
– suolaa
– pippuria
– loraus valkoviiniä

Pilko tatit pieneksi silpuksi, paista pannulla. Kun neste on haihtunut, lisää pannulle öljyä, nokare voita ja hienonnetut sipulit. Kuullota sipulit ja lisää sitten pieneksi pilkottu kesäkurpitsa. Paista pehmeäksi. Lisää mausteet, loraus valkoviiniä ja mahdollisesti hiukan öljyä. Anna paistoksen muhia kasarissa sillä aikaa kun paistat kalat.

Paistetut ahvenfileet: suolaa fileet, pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja paista öljyn ja voin seoksessa.

Lisää kalajuttuja...

  • Kohti omavaraistaloutta: ahventa kantarellikastikkeen keraKohti omavaraistaloutta: ahventa kantarellikastikkeen kera
  • Ahvenfileet á la RennaiseAhvenfileet á la Rennaise
  • Tulinen kookoskalakeittoTulinen kookoskalakeitto
  • Täydelliset ahvenhampurilaisetTäydelliset ahvenhampurilaiset
  • Savustetut haukiruusukkeetSavustetut haukiruusukkeet
  • Mustatäplätokkoa pannulla paistettunaMustatäplätokkoa pannulla paistettuna

Tagit

  • ahven
  • omavaraisuus
  • sienet

Artikkelien selaus

Savustetut haukiruusukkeet
Sadonkorjuun kala

2 kommenttia

  • Nanne
    9.9.2018

    Meillä on sama peli tuon kalan valmistuksen kanssa, että isäntä yleensä hoitaa sen puolen. Sit olenkin ihan sormi suussa kun mun pitäisi se tehdä! 😀 Tähän mennessä kyllä omatkin kalakokkailut on suhteellisen hyvin sujuneet.

    Vastaa
    • Maarit
      10.9.2018

      Mulle on jotenkin kauhea kompastuskivi tuo kalan suolaus, varsinkin jos on noita pieniä ahvenfileitä.. joko menee överiksi tai sitten oon ylivarovainen. No harjoitukset jatkuu! On vaan niin helppo sysätä kalakokkailuvastuu tuolle osapuolelle, jolta se aina onnistuu. Nyt se on vaan ollut niin paljon töissä, että mun on pakko koittaa itsekin paistella kalaa tai muuten jää ruoka saamatta. 😀

      Vastaa

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Luetuimmat tällä viikolla

  • Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut silakat
  • Voissa paistetut pannusiiat
  • Fileinä paistettu kampela
  • Perinteinen mademuhennos
  • Näin onnistut kalaostoksilla (ehkä) – OSA 1
  • Suikaleina paistettu lahna
  • Sähkösavustin toimii sittenkin!

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeita (4)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (103)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (22)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Parhaat pannuahvenet Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut silakat Voissa paistetut silakat
  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Fileinä paistettu kampela Fileinä paistettu kampela

Viimeisimmät kommentit

  • Maarit: Savustetut haukiruusukkeet
  • Kimmo Korhonen: Grillattu kuha (mikä voisi mennä pieleen?)
  • Kimmo Korhonen: Savustetut haukiruusukkeet
  • Kimmo Korhonen: Haukea tomaattikastikkeessa
  • Maarit: Voissa paistetut silakat

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Me

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2018. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.