Heinäkuu on päässyt vauhtiin ja palstalla on aika alkaa irrotella valkosipulien kukkanuppuja. Mutta mitä tehdä kymmenille ja taas kymmenille näteille nupuille, kun ei niitä tahdo raaskia poiskaan heittää? Jo vain, pannuun ja kalaa perään! Hauduttelin valkosipulin nuppuja ja kevätsipulia voi-oliiviöljyseoksessa joitakin minuutteja, otin rehut pois ja heitin pannulle suolatut ja lime-pippurimausteseoksella maustetut kuhafileet. Huh kun hyvää ja vaihteeksi raikastakin kun maitojohdannaisia ei tällä kertaa ollut mukana kuin ruokalusikallisen verran voita paistorasvassa.
Kukkanuput sopivat älyttömän hyvin kevyeen kuullottamiseen. Maku niissä on monin verroin miedompaa kuin varsinaisessa valkosipulissa ja ne olivat jo itsessään herkullisia suupaloja. Kuitenkin niissä riitti ytyä antamaan makua myös kalalle. Kovasti olivat tosin nuput vielä pieniä, mutta alkuperäinen tarkoitus ei ollutkaan laittaa niistä ruokaa, vaan edistää varsinaisten valkosipulien kasvua.
Jotta annos olisi vielä huikentelevaisempi, teimme tällä kertaa peräti salaatin oheen! Salaatti oli perin tavanomainen raikas viherkattaus. Hienostelevuutta saimme siihen sentään salaatinkastikkeesta, joka koostui kuusenkerkkäsiirapista, oliiviöljystä, omenaviinietikasta ja yrteistä. Ensimmäisen kerran maistoin kuusenkerkkäsiirappia suolaisessa palassa enkä voi moittia kokemusta. Maku ei hyökkäillyt jalustalle ja ilmeisesti etikka piti sokerin kurissa. Pientä metsäistä lisäeksotiikkaa salaatin pureksijoille. Renkinä maku oli kohdallaan salaatissa, mutta pahoin pelkään makukokemusta, jos siirappi pääsee isännän asemaan.