• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista
Mökkiruokaa  /  23.7.2018

Täydelliset ahvenhampurilaiset

Kirjoitti: Maarit

Kalahampurilaiset ovat onnistuessaan todella herkullista kesäevästä, mutta täydellisen kalaburgerin salaisuus on toistaiseksi ollut meillä hiukan kateissa. Suolakurkku ja voimakkaan makuiset maustetut majoneesit maistuvat kyllä kalahampurilaisten(kin) täytteenä, mutta ne peittävät samalla tehokkaasti kalan vienon ja hienon maun alleen. Tällä kertaa saimme tehtyä täyden kympin kalahampurilaisia, kun helteisenä iltana päätimme kokeilla hamppareiden kasaamista hiukan freesimmillä täytteillä.

Ahvenfileet saivat meidän versiossa niskaansa leivityksen valmiiksi maustetuilla korppujauhoilla, mutta miksipä ei fileitä voisi paistaa myös sellaisenaan. Hampparit kruunasi sitruunainen majoneesi, joka oli piste iin päälle täyteläiseen, mutta peruspurilaista raikkaampaan makumaisemaan. Kahden hengen testiryhmämme kasasi toiset versiot myös perinteisemmillä täytteillä suolakurkkuineen, mutta tuunattu hampurilainen vei tällä kertaa kirkkaasti voiton.

Jauhekalapihvin tai paistetun kalafileen sisältämä hampurilainen jää helposti hiukan kuivakaksi, jos odotteluaika paistamisen ja hampparin kasaamisen välillä ehtii venähtää. Kalan mahdollista kuivuutta voi onneksi kompensoida lappamalla sämpylän väliin tuplamäärän majoneesia ja muita täytteitä.

 

Kalafilehampurilaiset Kalablogin tapaan

  • Briossin tyyppisiä hampurilaissämpylöitä
  • Sitruunamajoneesia
  • Marinoitua kevätsipulia
  • Marinoitua avomaankurkkua
  • Rapeaa jääsalaattia
  • Tomaattia
  • Mozzarellaa siivuina
  • Avokadoa siivuina
  • Ruodottomia ahvenfileitä (eli housufileitä) leivitettyinä

 

Täytteiden valmistus:

Sitruunainen majoneesi

  • maustamatonta majoneesia
  • sitruunamehua
  • sokeria sen verran että majoneesin pistävyys taittuu
  • hieman suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • kevätsipulin varsia hienona rouheena

Sekoita majoneesiin sitruunamehua niin paljon, että lopputulos on raikas, vaan ei väkevä. Mausta ja anna tekeytyä kylmässä.

Marinoitu kevätsipuli

  • kevätsipulia ilman varsia
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa
  • sokeria, suolaa, pippuria maustamiseen

Marinoitu sipuli on herkullista hampparin välissä. Yleensä teemme marinoidun sipulin punasipulista ja punaisella balsamicolla. Tällä kertaa mentiin mökin rajallisten ruokakaappien ehdoilla, mutta lopputulos oli herkku näinkin.

Marinoitu avomaankurkku

  • avomaankurkkuja
  • suolaa
  • vaaleaa balsamicoa
  • sokeria
  • pippuria

Leikkaa juustohöylällä tms pitkittäin kurkusta ohuita suikaleita. Jätä keskustat veistelemättä. Suolaa kurkut kevyesti ja kaada hetken päästä kurkuista irronnut ylimääräinen neste pois. Lisää kurkkujen sekaan balsamicoa, pippuria ja sokeria. Anna maustua.

 

 

 

Lisää kalajuttuja...

  • Ahvennyytit grillissäAhvennyytit grillissä
  • LahnaburgeritLahnaburgerit
  • Mustatäplätokkoa pannulla paistettunaMustatäplätokkoa pannulla paistettuna
  • Suikaleina paistettu lahnaSuikaleina paistettu lahna
  • SavukuharullatSavukuharullat
  • TuplahaukihampurilaisetTuplahaukihampurilaiset

Tagit

  • ahven
  • kesäherkkuja kalasta

Artikkelien selaus

Grillatut silakat
Haukivartaat grillissä

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeita (4)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (104)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (23)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Parhaat pannuahvenet Parhaat pannuahvenet
  • Grillatut ahvenfileet foliossa Grillatut ahvenfileet foliossa
  • Sähkösavustin toimii sittenkin! Sähkösavustin toimii sittenkin!

Viimeisimmät kommentit

  • jukka helsingistä: Haukivartaat II
  • J-P Uitto: Helpot herkut savulohesta
  • J-P Uitto: Helpot herkut savulohesta
  • Leppis: Homburgin hauki
  • Antti: Homburgin hauki

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2015-2023. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.