Tänä syksynä on ollut kiitettävästi itse pyydettyä kalaa tyrkyllä ruokapöytään, mutta pari kertaa on tullut silti koukattua kaupan kalatiskin kautta. Ei ole kauaakaan siitä kun ainoa kala, joka kaupasta saattoi mukaani tarttua, oli lohi. Silakka ei tosiaankaan kuulunut ostoslistalle. Viime kesän aikana koin sitten jonkinlaisen silakkaherätyksen ja nyt olen jo aivan innoissani tästä ruokalistan uudesta monipuolistajasta.
Tässä uusi variaatio tästä perin innovatiivisesta ja vallankumouksellisesta keksinnöstä: silakoita vuokaan ja uuniin. Tällä kertaa vuokaan menee mukaan smetanaa ja tomaattikastiketta! Voi jukra.
Tomaattinen silakkavuoka
– 1 kg silakkafileitä
– 400 g paseerattua tomaattia (käytin valmiiksi yrttimaustettua)
– sen verran smetanaa kuin kaapista löytyi eli 1,5 prk
– 2 sipulia
– mozzarellaa
Vuoan pohjalle silakat nahat alaspäin, suolaus ja pippurointi. Vuoan olisi voinut voidella, mutta apukokki ehti lastata silakat ennen kuin aloin päsmäröidä. Täytteet ja silakat ladotaan kerroksittain kuten lasagne konsanaan ja sitten vaan sapuska hyväksi toviksi uuniin hautumaan.