• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista
Kalaruokaa ja reseptejä, Pannulla paistellut  /  13.11.2018

Voissa paistetut silakat

Kirjoitti: Maarit

Pitkästä aikaa tärkeimmän äärellä: tällä kertaa lautasella voissa käristettyjä silakoita, mikäpä sen ihanampaa.

Silakat oli kalastettu torstaina ja syötiin perjantaina. Halusimme valmistaa ne ilman kikkailuja ja kyllä kannatti. Ruisjauhot unohtuivat kauppaan, joten nämä tuli kieriteltyä vehnäjauhoissa. Ei se kyllä makua pahentanut.  Meillä ei jostain syystä ole ennen syöty silakkaa tällä tavalla kokonaisena paistettuna, vaikka itselleni nämä silakat maistuivat jopa paremmin kuin samaan tapaan valmistetut muikut.

Paistetut silakat olivat ehdottomasti parhaimmillaan hetken jäähtyneenä – suoraan pannulta tullessaan ne olivat hiukan lötköjä, mutta jäähtyessään paistopinta muuttui herkullisen rapsakaksi. Päivällisvieraamme kyseli ensimmäisen silakan kohdalla epäuskoisena kuuluuko pyrstökin syödä, mutta yhden maistettuaan mutusti loputkin tyytyväisenä menemään. Ruodoistakaan ei ollut vaivaa, koska ne ehtivät näin pienissä kaloissa pehmentyä paiston aikana täysin harmittomiksi.

Yleensä kala kannattaa paistaa miedolla lämmöllä ja varoa käräyttämistä, mutta tämä ei missään nimessä päde silakkaan eikä muikkuun. Niihin kuuluu tiristää ihana ruskeaksi paistunut pinta.

Ei liene sattumaa, että blogimme suosituimmat artikkelit ovat pannulla paistettu siika ja pannulla paistettu ahven. Voissa paistettu kala vaan on niin älyttömän hyvää. Kummempaa reseptiä siihen ei tarvita, mutta tässä nyt kuitenkin muistin virkistykseksi:

Voissa paistetut silakat 

  • perattuja kokonaisia silakoita
  • reilusti voita
  • sopivasti suolaa
  • vehnäjauhoja (ruisjauhoja, jos muistat käydä kaupassa)

Tarjoile muusin tai keitettyjen perunoiden ja kastikkeen kanssa.

Helppo kastike paistetuille silakoille: 

  • 1 prk ranskankermaa
  • muutaman cm:n pala purjoa
  • 1/2 punttia tilliä
  • sitruunamehua
  • noin 1 tl sinappia
  • muutama pyöräytys pippuria myllystä
  • ripaus sokeria
  • hiven suolaa

Sekoita ja anna tekeytyä kylmässä ainakin silakoiden paistamisen ajan.

 

Lisää kalajuttuja...

  • Silakkapihvit mozzarellatäytteelläSilakkapihvit mozzarellatäytteellä
  • Savukalatahna silakoistaSavukalatahna silakoista
  • Uusia makuja joulupöytään: kylmäsavusilakkaUusia makuja joulupöytään: kylmäsavusilakka
  • Silakoita vilakoitaSilakoita vilakoita
  • Syökää silakkaa!Syökää silakkaa!
  • Kolmen (kahden) sortin joulusilakkaaKolmen (kahden) sortin joulusilakkaa

Tagit

  • silakka

Artikkelien selaus

Sadonkorjuun kala
Savukalatahna silakoista

2 kommenttia

  • Nanne
    14.11.2018

    Nam!!! Paistetut silakat on niiiiin hyviä!
    Nyt on taas käsillä hyvä silakankalastusaika ja ajattelimmekin viikonloppuna mennä kokeilemaan josko Ahti olisi antelias.

    Vastaa
    • Maarit
      15.11.2018

      Oli niin herkkua, että syötiin näitä eilen jo toisen kerran viikon sisään, kun saatiin lisää silakoita. 😀 Hyvää kalaonnea viikonlopuksi!

      Vastaa

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Luetuimmat tällä viikolla

  • Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut pannusiiat
  • Voissa paistetut silakat
  • Homburgin hauki
  • Sähkösavustin toimii sittenkin!
  • Suikaleina paistettu lahna
  • Fileinä paistettu kampela
  • Maailman helpoin kookoskala

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeita (4)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (104)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (23)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Parhaat pannuahvenet Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Voissa paistetut silakat Voissa paistetut silakat
  • Homburgin hauki Homburgin hauki

Viimeisimmät kommentit

  • Ralf: Savukalatahna silakoista
  • Maarit: Sekakalapihvit
  • Arja: Sekakalapihvit
  • Maarit: Fileinä paistettu kampela
  • Maarit: Homburgin hauki

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2018. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.