…eli pieni illallinen kahdelle.
Tämä ruokalaji sai innoituksensa Kesämökin kalaherkut -keittokirjan ahvennapsikkaista. Sillä ei ole kuitenkaan juurikaan tekemistä esikuvansa kanssa, ja kalalajikin poikkesi alkuperäisestä reseptistä. Ulkonäkönsä takia ristimme ruoan festarimätöksi, koska sehän näyttää vähän siltä, että sitä voisi lapioida pahvilautaselle ja myydä ylihintaan nälissään ja kylmissään hytisevälle festarikansalle.
Koska ruokittavana ei kuitenkaan ollut festarikansaa vaan me kaksi mökkiläistä, tuli tästä annoksesta vedettyä aikamoiset pallot ja kas kummaa – ruokaa jäi silti vielä ylikin. Se johtui ehdottomasti määrästä eikä laadusta: ruoka oli oikein hyvää eikä maistunut vallan huonolta edes seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä, vaikka kalaruoat yleisesti ottaen eivät säilytyksessä paranekaan.
Kuhaa ja nuudeleita muurikassa
- 500 g kuhafilettä paloina
- suolaa
- valkopippuria
- korppujauhoja
- garam masalaa
- valkosipulia
- inkivääriä
- chiliä
- kesäkurpitsa
- 2 kevätsipulia varsineen
- 2 paprikaa
- 250 g nuudeleita
- soijakastiketta
- öljyä paistamiseen
Laita kalapalat purkkiin ja sekoita niihin suolaa ja pippuria, anna maustua tovi.
Ennen paistamista lisää purkkiin korppujauhoja. Heiluttele purkkia niin että saat kuorrutettua kalapalat kauttaaltaan.
Silppua chili, valkosipuli ja inkivääri. Paloittele muut kasvikset sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna öljy muurikassa. Lisää siihen noin puolet chilistä, inkivääristä ja valkosipulista sekä garam masalaa. Kuullota hetki. Lisää sitten kalapalat.
Kun kalapalat ovat kypsiä, siirrä ne toiseen astiaan odottamaan.
Lisää pannulle öljyä ja loput mausteet. Paista kasvikset kypsiksi.
Kun kasvikset ovat kypsiä lisää pannulle kypsät nuudelit, joista vesi on valutettu pois.
Lisää soijakastiketta ja pyörittele nuudeleita hetki pannulla.
Lisää lopuksi kalapalat muun ruuan sekaan ja kuumenna.