• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista
Kauhukeittiö  /  27.9.2016

Ei-niin-ihana kesämuisto: halsteripasuri

Kirjoitti: Lauri

Jos täytyisi nimetä pahanmakuinen roskakala, mitä tulee ensimmäisenä mieleen? Kenties keskirehevästä järvestä heinäkuun helteiden aikaan pyydetty verestämätön pasuri?

Saimme eräänä kuumana kesälomapäivänä kookkaahkon pasurin pyydykseen, enkä malttanut olla valmistamatta siitä ruokaa. En kuitenkaan halunnut tehdä roskakalaruokaa rankimmasta päästä, joten hoidin tietysti verestyksen ja kylmäketjun asianmukaisesti. Keväällä tekemämme pasuripihvit loivat uskoa siihen, että pasurista voi tehdä myös hyvää ruokaa.

Pasurin valmistin niin, että viilsin kylkeen useita poikittaisviiltoja, suolasin kalan ja annoin muhia marinadissa useamman tunnin. Tämän jälkeen asetin kalan halsteriin ja grillasin melko kuumassa hiilloksessa molemmin puolin puolisen tuntia aina välillä marinadikastiketta sivellellen. Ruoka oli valmis kun pasuri oli kauniin ruskettunut molemmilta puolilta.

pasuri_halsterissa1

 

Vaikka pasuri näytti herkulliselta, ei valkosipulisen kärähtäneen marinadin tuoksu ollut omiaan kiihottamaan ruokahalua. Ensimmäiset haukkapalat musersivat viimeisetkin ruokahalun rippeet – ruoka oli katalaa! Kala oli töykeän ylisuolattua, marinadi ei maistunut miltään, ja mikä pahinta, pasurin liha oli todella inhottavaa rakenteeltaan. Mitään erityistä mudan makua tai muutakaan pahaa aromia siinä ei tuntunut olevan, mutta sittenkään se ei ollut hyvää. Maku oli kaikkea muuta kuin raikas. Pasurin puolustukseksi sanottakoon, etteivät samalla tavalla valmistetut ahvenetkaan olleet mitään makuelämyksiä, vaan lähes yhtä puistattavia. Tämän vuoden kokonaisen kalan grillaamiset ja hiillostamiset ovat menneet enemmän tai vähemmän puihin. Ehkäpä sähläykset on nyt sählätty, ja ensi vuonna perehdyn huolellisemmin aiheeseen.

Tilannekatsaus vuoden 2016 kesän jälkeen: Huononmakuiset pasuriruoat vs. hyvänmakuiset pasuriruoat 2-1.

 

pasuri_halsterissa2
Moni kakku päältä kaunis.

 

Lisää kalajuttuja...

  • Pasuria pannullePasuria pannulle
  • OnkikalavartaatOnkikalavartaat
  • Kaupunkilaisen savulahnaKaupunkilaisen savulahna
  • Marinoidut särjet halsterissaMarinoidut särjet halsterissa
  • Lahnaa hiilloksellaLahnaa hiilloksella
  • SärkiherkkuSärkiherkku

Tagit

  • pasuri
  • roskakala

Artikkelien selaus

Savukuharullat
Suomen kansallisruoka 2016?

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeita (4)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (104)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (23)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Parhaat pannuahvenet Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Voissa paistetut silakat Voissa paistetut silakat
  • Kokonaisena grillattu kuha Kokonaisena grillattu kuha

Viimeisimmät kommentit

  • jukka helsingistä: Haukivartaat II
  • J-P Uitto: Helpot herkut savulohesta
  • J-P Uitto: Helpot herkut savulohesta
  • Leppis: Homburgin hauki
  • Antti: Homburgin hauki

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2015-2023. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.