• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista
Pullat ja pihvit  /  16.5.2016

Pasuria pannulle

Kirjoitti: Lauri

Olimme perinteiseen tapaan avaamassa (avovesi-) mökkikautemme Viinijärvellä pidennettynä helatorstaiviikonloppuna. Kaikenlaisen sekakalastuksen tuoksinassa tapahtui se tavallinen työtapaturma eli lopulta saaliina oli muiden kalojen ohella kaksi muutamasatagrammaista pasuria. Yleensä en ole vaivautunut näistä ruokaa tekemään, koska ainoa kokeiluni on ollut melko tympeän oloinen savukalasäilyke. Maku siinä oli sinänsä hyvä, mutta rakenne oli löyhä, jollakin tavalla hattaramaisen harva.

Vanhoissa kalaoppaissa pasurin ruokakäyttö usein ohitetaan tuomitsemalla kala huononmakuiseksi ja löyhälihaiseksi, mutta mikäli Kalastus-lehteä on uskominen, niin ainakin kalataitelija Sakke Yrjölä on päinvastaista mieltä: pasurin liha on herkullista ja liha kiinteää. Jos kerran Sakke, niin kyllä sitten minäkin! Ruokakuntamme kaikki jäsenet eivät aivan taipuneet ehdotukseen graavatusta pasurista, joten päätin aloittaa näin alkuun helpommasta päästä eli kalapullista. Fileoinnin jälkeen kalamyllyn jauhamaksi joutui myös savustettavaksi turhan pieni lahna. Yksinkertaisen reseptin keksin lennosta keittiön vaatimattoman raaka-ainevarustuksen perusteella.

pasuripihvit2

Pasuripihvit mökkiläisen tapaan

  • 0,5 kg pasurifileetä (lahnaa, särkeä yms.)
  • silputtua inkivääriä, chiliä ja valkosipulia, noin ruokalusikallinen kutakin
  • 3 rkl turkkilaista jogurttia
  • puolikkaan limen mehu
  • 2 kananmunaa
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria ja valkopippuria
  • korppujauhoa sen verran, että taikina tulee käsiteltäväksi
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Jauha myllyllä kalafileet hienoksi ja sekoita aineksen keskenään. Muotoile taikinasta pihvejä, pyörittele korppujauhoissa ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin runsaassa voi-öljyseoksessa.

pasurin_jauhaminen

pasuripihvit

Pihvit olivat todella, todella herkullisia. Selkeästi paistamieni kalapullien parhaimmasta päästä. En kylläkään usko, että kiitos kuuluu täysin pasurille, vaan luultavasti onnistuminen oli olosuhteiden, nälän, nappiin menneen maustamisen yms. ansiota. Enemmänkin olen iloinen ja lievästi yllättynyt, että pihvit olivat erinomaisia pasurista huolimatta.

Vaikka useimpia kaloja syön aivan mielelläni, on pasuri ollut yksi niistä, joihin olen suhtautunut ennakkoluuloisesti, luultavasti vain yhden epäonnisen säilykkeen takia. Nyt pääsi pasuri pannasta. Ehkäpä seuraavana on vuorossa graavipasuri!

viinijarvi_2016
Harvinainen näky: Täysin tyyni Viinijärvi. Kyllä kelpasi!

Lisää kalajuttuja...

  • Ei-niin-ihana kesämuisto: halsteripasuriEi-niin-ihana kesämuisto: halsteripasuri
  • Neljän maun lahnapullatNeljän maun lahnapullat
  • Vaali-illan lahnapullatVaali-illan lahnapullat
  • OnkikalavartaatOnkikalavartaat
  • LahnaburgeritLahnaburgerit
  • Vieraslaji lautasella: savustettu mustatäplätokkoVieraslaji lautasella: savustettu mustatäplätokko

Tagit

  • pasuri
  • roskakala

Artikkelien selaus

Kaupunkilaisen savulahna
Vielä parempi kreikkalainen uunikala

2 kommenttia

  • Helena Kuitunen
    18.9.2017

    Kiitos pasuriohjeesta! Olen vähän mietteissäni seurannut pasurin alennustilaa ja nyt tartuin muutamaan yksilöön kalastaja apajan antimista. Aion tehdä ohjeellasi pihvejä ja uskon olevan hyvää, kun itsekin syön kalaa lähes, tai voi sanoa päivittäin, enkä kyllästy.

    Vastaa
    • Lauri
      18.9.2017

      Kiitos kommentista! Pasuri ei olekaan hetkeen vieraillut pyydyksissämme, joten olisi meistäkin mukava päästä siitä taas purtavaa tekemään. Nyt vesien alettua viiletä lienee makukin taas parhaimmillaan. Jos käyt vielä täällä blogissa vierailulla, niin kerro miltä pihvit maistuivat. Otamme myös ilolla vastaan muita pasuriruokavinkkejä 🙂

      Vastaa

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Luetuimmat tällä viikolla

  • Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut pannusiiat
  • Voissa paistetut silakat
  • Homburgin hauki
  • Sähkösavustin toimii sittenkin!
  • Fileinä paistettu kampela
  • Suikaleina paistettu lahna
  • Maailman helpoin kookoskala

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeita (4)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (104)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (23)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Parhaat pannuahvenet Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Voissa paistetut silakat Voissa paistetut silakat
  • Homburgin hauki Homburgin hauki

Viimeisimmät kommentit

  • Ralf: Savukalatahna silakoista
  • Maarit: Sekakalapihvit
  • Arja: Sekakalapihvit
  • Maarit: Fileinä paistettu kampela
  • Maarit: Homburgin hauki

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2018. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.