Hiihtolomaviikkomme vietimme Outokummun Viinijärvellä sijaitsevan pienen saaren pienessä mökissä.
Yhtenä iltana valmistimme uunissa kermaista pekonihaukivuokaa. En tiedä johtiko tähän erikoiseen illallisratkaisuun viikon jatkunut mökkihöperöityminen vai täydellinen elämäänkyllästyminen, mutta näin nyt vain kävi.
Haukifileet pohjalle, suolaa, valkopippuria sekä yrttisekoitusta. Päälle pekoniviipaleita, kermaa ja muistaakseni meni nokare tuorejuustoakin. Ja mozzarellaviipaletta päälle…
Kokemus oli häkellyttävä, mutta ei missään tapauksessa paha. Maku ja haju olivat pikemminkin lihamaisia, vaikka pekonin osuus suhteessa haukeen oli melko pieni. Tuhti ruokalaji ei välttämättä sovellu kesähelteiden herkuksi, mutta pitkän talvisen ulkoilupäivän ja saunan jälkeen nautittu raskas ateria maistui kyllä kernaasti. Kalan oma maku kyllä peittyi lähes täysin pekonin alle, mutta ehkäpä se ei aina ole pelkästään negatiivinen asia.