• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Me
Kalaruokaa ja reseptejä, Uuniruoat  /  4.1.2019

Haukea tomaattikastikkeessa

Kirjoitti: Maarit

Hauki on epäilemättä yksi monikäyttöisimmistä ruokakaloistamme: se sopii pannulla paistettavaksi, uunikalaksi, savustukseen sekä erilaisten kalapullien ja pihvien raaka-aineeksi. Sen rakenne antaa anteeksi pidemmänkin kypsennysajan, eikä kypsä hauki yleensä ole moksiskaan säilytyksestä ja uudelleen lämmityksestä: moni haukiruoka maistuu suorastaan paremmalta seuraavana päivänä, kun kala on kunnolla maustunut. Hauki on arkisen kuuloista, mutta siitä saa tehtyä juhlallisempiakin ruokia, kuten savustettuja ruusukkeita. Olemmepa päässeet maistelemaan herkullista haukicevicheäkin.

Hauki on kuin kalainen versio jauhelihasta: käyttöominaisuudet ovat vähintäänkin yhtä laajat ja hintakin edullisempi kuin fiinimmillä kaloilla. Tällä kertaa tomaattisen haukiruoan tuoksukin vei ajatukset ihan tavallisen jauhelihakastikkeen suuntaan. Sitä voikin sitten kukin tykönään miettiä, onko tämä kalaruoalle hyvä vai huono asia.

Minulla oli muistoissa Tomaattinen haukivuoka, jonka reseptiä halusin hiukan kehitellä edelleen. En tiedä onnistuiko tämänkertainen viritys edellistä paremmin, mutta hyvin se teki kauppansa. Ruoan kanssa söimme muusia, mutta bolognesea muistuttavan kastikkeen kanssa olisi kyllä maistunut pastakin oikein hyvin.

Tomaattinen haukivuoka 2

  • n. 700 g haukifileitä
  • 2 sipulia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 400-500 g yrttimaustettua paseerattua tomaattia
  • 1-2 dl ruokakermaa
  • 150 g fetajuustoa
  • tuoreita yrttejä
  • suolaa ja pippuria

Kuullota valkosipulit ja sipulit pannulla öljyssä, sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma, mausta, hauduttele sen aikaa kuin ehdit ja tarkista maku. Laita kalafileet vuokaan ja suolaa ne, anna maustua hetki. Kaada tomaattikastike kalojen päälle. Murustele fetajuusto pinnalle. Paista uunissa 180-200 asteessa noin 40 min kalan koosta riippuen, niin ettei juusto pala. Anna vuoan hetki vetäytyä ennen tarjoamista. Ripottele lopuksi tuoreita yrttejä pinnalle.

Lisää kalajuttuja...

  • TuplahaukihampurilaisetTuplahaukihampurilaiset
  • Haukivartaat grillissäHaukivartaat grillissä
  • Silakkapihvit mozzarellatäytteelläSilakkapihvit mozzarellatäytteellä
  • Tomaattinen haukivuoka (haukinen pizzavuoka)Tomaattinen haukivuoka (haukinen pizzavuoka)
  • Loimutettu kuhaLoimutettu kuha
  • Homburgin haukiHomburgin hauki

Tagit

  • hauki

Artikkelien selaus

Maailman helpoin kookoskala
Näin onnistut kalaostoksilla (ehkä) – OSA 1

1 kommentti

  • Kimmo Korhonen
    25.5.2019

    Kerrassaan mainion kuulloinen tomaattinen eväs yrtein! Tätä aion kokeilla..

    Vastaa

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Luetuimmat tällä viikolla

  • Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut silakat
  • Voissa paistetut pannusiiat
  • Fileinä paistettu kampela
  • Perinteinen mademuhennos
  • Näin onnistut kalaostoksilla (ehkä) – OSA 1
  • Sähkösavustin toimii sittenkin!
  • Suikaleina paistettu lahna

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeita (4)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (103)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (22)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Parhaat pannuahvenet Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut silakat Voissa paistetut silakat
  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Fileinä paistettu kampela Fileinä paistettu kampela

Viimeisimmät kommentit

  • Maarit: Savustetut haukiruusukkeet
  • Kimmo Korhonen: Grillattu kuha (mikä voisi mennä pieleen?)
  • Kimmo Korhonen: Savustetut haukiruusukkeet
  • Kimmo Korhonen: Haukea tomaattikastikkeessa
  • Maarit: Voissa paistetut silakat

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Me

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2018. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.