• Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista
Pannulla paistellut  /  19.6.2017

Silakkapihvit mozzarellatäytteellä

Kirjoitti: Maarit

Harvoin tunnen niin suurta kutsumusta itseni kehumiseen kuin tänään paisteltuani meille iltapalaksi silakkapihvejä, joista tuli niin päättömän hyviä, että enpä edes muista näin hyvää silakkaa syöneeni.

Lähtiessäni tänään ateriatarpeita ostamaan olin jo etukäteen miettinyt ostoksia (toisin kuin yleensä) ja päättänyt ostavani silakkaa, jos sitä suinkin on tuoreena saatavilla. Arvelin olevan, sillä monasti sitä tuonne lähikauppaan saapuu alkuviikosta.

En ikinä osta kokonaisia silakoita, koska en oikein välitä niiden perkaamisesta. Joskus mainitaan kokonaisen kalan olevan tuoreempaa kuin fileiden, mutta ainakin tuolla “meidän kaupassa” fileet myydään ihan samoilla päiväyksillä kuin kokonaiset kalatkin. Jotenkin epäilyttää se kalojen seisominen rasiassa sisälmyksineen.Tänään ostamissani silakoissa sekä pyynti- että pakkauspäivä oli merkitty tälle päivälle. On erittäin toimiva toimitusketju tai sitten tuo pyyntipäivä ns. pyöristetty ylöspäin. Vaikutelma oli kyllä erinomaisen tuore, joten veikkaan tällä kertaa ensimmäistä. Saatan kyllä hyvin ostaa sellaisiakin, joissa on pyynti merkattu eiliselle, mutta sen vanhemmat jätän kauppaan.

Halusin koittaa paistaa silakkapihvejä. Korkea aikakin kun edellisten paistamisesta taitaa olla hyvät 20 vuotta aikaa. Hiukan vaivasin päätäni pohtimalla mitä laittaisin pihvien täytteeksi ja päädyin mozzarellaan. Se olikin hyvä valinta, koska se ei maistunut voimakkaasti, mutta mehevöitti silakoita mukavasti. Tuore kala ei tosiaan kaipaa maun peittelyä ja veikkaanpa, että silakat olisivat olleet herkullisia myös ilman tuota juustoa. Mutta vielä herkullisempia varmasti näin, voi pojat! Piti jäädä vielä huomiselle, mutta arvaahan tuon… ruokailun jälkeen ei ollut paljon mitään jäljellä.

 

Silakka-mozzarellapihvit 

  • 650 g silakkafilettä
  • 150 g mozzarellaa
  • suolaa
  • pippuria 
  • voita paistamiseen
  • korppujauhoja.

Asettele silakkafileet leivinpaperille nahkapuolet alaspäin ja ripottele niille suolaa ja rouhi varovasti hiukan pippuria myllystä (minulla lime-pippurimylly). Leikkaa juustosta ohuita parin millin siivuja ja aseta joka toiselle fileelle pari siivua. Käännä juustottomat fileet juuston päälle. Ripottele fileiden päälle korppujauhoa, käännä ja jauhota myös toiset puolet. Paista pannulla pienissä erissä. Noin 650 grammasta silakkaa tuli meillä vajaa 20 pihviä.

 

Olimme viikonloppuna ihanissa kesähäissä, joiden pitopöydässä oli kalojen kanssa todella hyvää limekastiketta. Halusin kokeilla tehdä samanlaista, mutta en ihan onnistunut. Siihen saattoi vaikuttaa se, että taas kerran laitoin kastikkeeseen suolaa kun piti laittaa sokeria. Sain onneksi jatkettua kastiketta sen verran, että suolamäärä oli jotenkin siedettävä.

 

Limekastike kalalle 

  • 1/2 prk ranskankermaa (125 g purkki)
  • 1/2 prk smetanaa (150 g purkki)
  • 1 lime
  • 1 tl sokeria
  • ripaus (!!!) suolaa
  • pippuria 
  • ruohosipulia 

 

Lisukkeeksi tein tomaatti-avokadosalsaa. Kaikkinensa annos oli suorastaan kesäinen… ja sanoinkohan jo – herkullinen!

 

Lisää kalajuttuja...

  • Frittisärjet ja piri piri -kastikeFrittisärjet ja piri piri -kastike
  • Voissa paistetut silakatVoissa paistetut silakat
  • Kaupunkilaisen savulahnaKaupunkilaisen savulahna
  • SavukuharullatSavukuharullat
  • Grillatut silakatGrillatut silakat
  • Silakka – uhka vai mahdollisuus?Silakka – uhka vai mahdollisuus?

Tagit

  • kylmät kastikkeet
  • silakka

Artikkelien selaus

Homburgin hauki
Juhannuksen kalaherkut

Jätä kommentti, ehdotus, kysymys tai vastaus: Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tervetuloa Kalablogiin

Kirjoittajat harrastavat epätrendikästä catch&eat -kalastusta, yrittävät tehdä ruokaa liian pienessä keittiössä ja opettelevat vielä kameran käyttöä.

Olisi mukavaa, jos jättäisit kommentin vieraillessasi blogissa. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse:
posti ät kalablogi.fi

Kategoriat

  • Kalankäsittelyohjeita (4)
  • Kalaruokaa ja reseptejä (104)
    • Graavit ja muut epäkypsät (8)
    • Kauhukeittiö (4)
    • Keitot (5)
    • Mökkiruokaa (23)
    • Muuta murkinaa (13)
    • Pannulla paistellut (17)
    • Pullat ja pihvit (6)
    • Salaatit (2)
    • Uuniruoat (21)
    • Valmisruokaa (1)
  • Sekalaisia kalajuttuja (13)
    • Kaloja ja kalastusta (9)
    • Muuta mutinaa (4)

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Linkit

WWF Kalaopas

Tämän viikon luetuimmat

  • Voissa paistetut pannusiiat Voissa paistetut pannusiiat
  • Parhaat pannuahvenet Parhaat pannuahvenet
  • Voissa paistetut silakat Voissa paistetut silakat
  • Kokonaisena grillattu kuha Kokonaisena grillattu kuha

Viimeisimmät kommentit

  • jukka helsingistä: Haukivartaat II
  • J-P Uitto: Helpot herkut savulohesta
  • J-P Uitto: Helpot herkut savulohesta
  • Leppis: Homburgin hauki
  • Antti: Homburgin hauki

Valikko

  • Etusivu
  • Ruoka
  • Muut jutut
  • Lempireseptit
  • Blogista

Avainsanat

  • ahven
  • ajankohtaista
  • ankerias
  • epäkala
  • grilli
  • hauki
  • joulu
  • juhannus
  • kalablogin erikoiset
  • kampela
  • kesäherkkuja kalasta
  • kuha
  • kuore
  • kylmät kastikkeet
  • lahna
  • lohi
  • made
  • muikku
  • mustatäplätokko
  • mäti
  • mökillä
  • omavaraisuus
  • pasuri
  • roskakala
  • salaatti
  • salakka
  • savukala
  • savulohi
  • sienet
  • siika
  • silakka
  • silli
  • suutari
  • särki
  • säyne
  • talvikalastus
  • toutain
  • turska
  • valkosipuli
  • vartaat
  • vieraslaji

Arkistot

Tämä sivu käyttää evästeitä. Lisätietoa evästeistä.
Kalablogi 2015-2023. Kuvien ja tekstien kopioiminen on kielletty.