…eli savuahventa ja wokkia kalakeittoaineksista.
Juhannuksen mökkireissun viimeisenä iltana savustettiin tapamme mukaan ahvenia ja tuli tarve raapia kyytipojaksi lisuke jäljellä olevista aineksista. Kalalientä ei tällä reissulla ollut tehty ollenkaan, joten laatikoista löytyikin vielä mukavasti siihen ja muihin tekemättä jääneisiin kalaherkkuihin varattuja aineksia. Käyttelin niitä aika suurpiirteisesti ruokaan, mutta ihan hyvää siitä tuli.
Aineksina oli paljon porkkanaa, lisäksi palsternakkaa ja selleriä pilkottuna laiskasti “tulitikuiksi” = niin ohuiksi suikaleiksi kuin kokki tänään jaksoi. Muutama kevätsipuli, inkivääriä hyvä pätkä, pari valkosipulinkynttä. Yksi iso mieto punainen chili, suolaa, pippuria ja garam masalaa.
Kasvikset paisteltiin kodassa wokkipannulla rapsakoiksi. Lopuksi mukaan heitettiin vielä tuoretta persiljaa kun sitäkin nyt sattui olemaan. Silloin kun tuoreyrttejä on käytössä, täytyy tietysti aina varata pieni tupsu koristeluun.
Esteettinen puoli ainakin oli (kerrankin!) hallussa. Bonuksena makukin oli ihan hyvä eikä muistuttanut liikaa kalakeittoa. Setti toimisi kyllä varmasti myös keittopohjana, sitä voisi jalostaa vaikka kookosmaidolla ja kuhalla. Persiljan tilalle sopisi korianteri, mutta sitä ei nyt ollut tyrkyllä.
Itse en ole mikään sellerin ystävä, mutta mukavasti sekin tuonne upposi sekaan.