Sopivaa syötävää mm. siinä vaiheessa, kun joulukalat alkaa jo tulla korvista, mutta jääkaapissa odottaa vielä se viimeinen savulohiklöntti.
Spagettikastike savulohesta
– savulohta (kylmä- tai lämmin-, molemmat käy)
– tuore parsakaali (tai pussi pakastettua)
– 1 pss pakastepinaattia
– 1-2 sipulia
– 1 purkki ruokakermaa
– suolaa, valkopippuria
– yrttejä, limeä
Kuullota sipulit, lisää pinaatti ja paista vedet pois. Lisää ryöpätty parsakaali paloina. (Itse käytän iloisesti parsakaalesta varrenkin, sitä täytyy vain keittää hiukan pidempään.) Mausta suolalla ja valkopippurilla ja paistele hetki. Lisää ruokakerma, anna hautua. Lisää vielä lopuksi lohi, yrtit ja hiukan limeä/sitruunaa.
Kuvissa on gluteenitonta spagettia, siksi se on niin kovin keltaista. Maku ja koostumus vaihtelee huomattavasti merkin mukaan, mutta muutaman valmistajan tuotteet ovat onneksi ihan maistuvia.