Tässäpä kelpo aterian aihio, jonka eräs nimeltä mainitsematon kokkikolmonen onnistui uunissa kuivattamaan.
Korianteri on lemppariyrtti ja tekee ruuasta mukavan raikkaan – jopa lohesta, jonka rasvaisuus välillä meinaa tökkiä.
Suolattu lohifile meni uuniin lime-korianteri-inkivääri-chili-kastikkeen kanssa. Niinhän siinä tietysti kävi, että mausteet jäivät kalan päälle ja mehut valuivat laidoille (yllätys?). Jätin kalan vahtimatta uuniin ihan tarpeettoman pitkäksi ajaksi ja hyvinhän se siellä paahtui tosiaan… Parempi vaihtoehto olisi varmasti ollut marinoida kalaa ja paistaa siitä sitten pannulla meheviä medaljonkeja. Jälkiviisaana on helppo todeta, että korianterin pirteys vähän kärsii, jos sen paahtaa kerpuksi uunissa. 🙂
Jugurttikastike pelasti kuitenkin annoksen ja toi mukaan vähän alkuperäistä ideaa aasian suunnalle viittilöivästä makumaailmasta. Riisi on värjätty kurkumalla ihan huvin vuoksi, makuahan se ei juuri lautaselle tuo, iloista väriä kylläkin.
Jugurtti-korianterikastikkeen ainekset kaikessa yksinkertaisuudessaan:
- maustamatonta jugurttia
- reilusti korianteria
- limeä
- suolaa
- sokeria
Sokeri on näissä maitotuotepohjaisissa maustekastikkeissa melkeinpä oleellisempi juttu kuin suola, koska suolaa (toivottavasti) on kalassa jo valmiiksi. Jugurtin voi vaihtaa kermaviiliin ja limen sitruunaan. Sitten vaan reilusti yrttejä sekaan, kesällä tilliä ja/tai ruohosipulia ja talvella sitten kaupan hyllystä mitä mieli tekee – vaikka sitten korianteria.