Syksy

Vihdoin aika huokaista helpotuksesta: taakse on jäänyt tuo vuodenajoista pisin, pimein ja kaikin puolin viheliäisin. Nyt kuljetaan taas valoa kohti ja iloitaan siitä, että Helsingissäkin on vihdoin lumi maassa, vaikkakin nietokset kyllä tällä hetkellä sulavat hyvää vauhtia ulkosalla plussakelistä johtuen, ja pihamaalla pilkottaa jo nurmikko. Luottakaamme kuitenkin siihen, että huomenna taas pakastaa, ja ehdimme ehkä kuukauden verran nauttia talvesta, jos oikein hyvin käy.

Kalablogi on nukkunut syvää talviunta viime postauksesta lähtien. Kala(ruoka)rintamalla ei ole juuri ollut syksyn aikana raportoitavaa niin kuin ei muussakaan elämässä. Päivät ovat seuranneet toisiaan kiireisinä ja sateisina, ja uneliaat kauppareissut on usein suoritettu valmisruokatiskien kautta kulkien. Nyt on viimein pari hyvää kalajuttua takataskussa ja pilkkikausikin häämöttää – ehkä on siis hyvä aika havahtua hereille.

Syksyn aikana ehdimme käydä pariin otteeseen mökillä ja herkutella syyshauella. Pakkasen puolelta maisteltiin loppuun toutain (eri hyvää), josta tehtiin kalapuikkoja vaihteluksi kaupan pakastealtaasta usein mukaan tarttuville bulkkipuikoille.

 

Kalapuikot toutaimesta

Kalapuikot toutaimesta

 

Jos nyt viime vuotta kalarintamalla summailisin, niin tähtihetkinä jäivät mieleen jo mainittu toutain graavattuna versiona ja loimutettu kuha. Näitä varmasti valmistamme myös uutena vuotena, mutta tarkoitus on jatkaa myös ennakkoluulotonta uusien reseptien kokeilua ja kehittelyä.

Meillä bloginpitäjillä vuoden alkuun liittyy jännitystä, koska horisontissa pilkottaa isoja elämänmuutoksia, joita toivottavasti pääsemme tässä alkuvuoden kuluessa toteuttamaan.

Toivotamme mielenkiintoista, iloista ja kalaisaa uutta vuotta kaikille lukijoille!

 

syksy4 syksy3 syksy2 syksy1

verkoille_marraskuussa

Syksyn sävyjä mökillä loka-marraskuun vaihteessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *